rss search

Hét Blik

line

Het BlikZondagmiddag. Ik zit even binnen. Als ik een tuin of balkon zou hebben, zou ik daar nu zitten. Maar die heb ik niet. Dus ik zit even binnen. Bij te komen van een voetbalwedstrijd. Heerlijk zo een zondag. En nu zit ik dus in mijn huiskamer. De stad is vol met mensen.

Ik kijk naar buiten en ik zie alleen maar zomer. Korte broeken, t-shirts, rokjes, zonnebrillen en vooral heel veel lachende en relaxte mensen. Het is 1 oktober, de winterverlichting hangt al in de straat, maar de Lange Straat voelt aan als de Ramblas.

Opeens merk ik dat ik mij mentaal al had voorbereid op de herfst. Regen, paraplu’s, haastige mensen, capuchons, vallende bladeren, veel modder na het voetballen maar vooral dikke jassen en donkere kleren. Nu, kijk ik naar buiten en heb het gevoel alsof de zomer nog moet beginnen. Alsof het die eerste mooie zomerse dag van het jaar is.

Binnen de korste keren staan we weer met z’n allen tot onze enkels in de plassen water. Glijden we in 25 kilometer lange file over de ongestrooide wegen. Kijken we 3 maanden lang naar de berichten over een elfstedentocht die er misschien wel komt en sla ik, verkleumd, na elke voetbalwedstrijd een half voetbalveld tussen mijn noppen vandaan.

Maar dan, ergens in april, is het weer zover. De eerste zomerse dag van het jaar. Ik kan er al naar uitkijken. De eerste warme zonnestralen. De zonnebrillen weer op de kop, de korte broeken, t-shirts maar vooral rokjes.  De dag, dat Hét Blik weer wordt opengetrokken. De dag dat je denkt: “Op welke planeet zijn jullie de afgelopen 6 maanden in godsnaam geweest?”  De dag dat je denkt dat heel Nederland bestaat uit prachtige vrouwen. Die dag! Daar kan ik naar uitkijken. Maar het is niet nodig.

Die dag is  vandaag!Leave a Comment