rss search

Hehe..

line

Mensen die dicht bij je staan wijzen je vaak op je eigenaardigheden. Je gewoontes. De mate van ontkenning verraadt daarbij de juistheid van de constatering. Niet altijd even leuk.

Zelf heb ik geen eigenaardigheden of gewoontes. Uiteraard. Ik heb verschillende gehoord de afgelopen jaren. Maar eigenlijk klopte geen van allen. Totaal niet. Dus ik moet constateren dat alles wat ik doe doodnormaal is. De standaard.

Maar nu lijkt het anders. Met een buitenlandse vriendin. Ik word niet alleen persoonlijk op geheel onterechte en ongefundeerde eigenaardigheden gewezen. De hele natie wordt op de korrel genomen. Jullie. Veronderstelde gewoontes die in eerste instantie aan mijn persoonlijkheid worden toegewezen blijken na grondige observatie een gezamenlijke nationale eigenaardigheid. Zoals het zuchtende “hehe…..”

We schijnen het allemaal ontzettend veel te gebruiken. Op de radio. Als we thuiskomen. Even uitrusten. Op de bank ploffen. Als we iemand tegenkomen en even een zware tas op de grond zetten. Oneindig veel momenten die een fase van inspanning naar ontspanning begeleiden. Het wordt kennelijk gezien als een opvallende Nederlandse gewoonte.

Maar wees gerust. Er klopt echt hélémaal niks van.Leave a Comment