rss search

Gute Nacht Freunden,es wird Zeit fur mich zu gehen

line

Laatste dag………Mensen, nog ff een kort berichtje!! Vandaag zit ik voor de laatste dag achter mijn buro hier in het BMW Kantoor van Munchen. Nog wel steeds in de (goedkope) arbeidstijd van de baas, dus ik hou het ff kort!!

Heb van de week een stageverklaring gekregen, inclusief cijferlijst…… Geen idee of dat in Nederland ook gebruikelijk is maar ik had er in ieder geval nog nooit van gehoord. Hier in Duitsland hechten ze er in ieder geval een boel waarde aan…. Mijn Duits- Russische collega stagair Tatja, die vorige vertrokken is, was er zefs zenuwachtig om…ONGELOOFLIJK!

Vorige week ook samen met Tatjana, afdeling uitgnodigd voor het gebruikelijke afscheidsdrankje!! Ach….het hoort erbij. We wilden de Duitsers nog ff wat van onze cultuur meegeven dus besloten we om het een Russisch-Nederlands tintje te geven. Russische Sekt met kaviaar. En ik wilde een krat Heineken en 100 gram wiet met mijn ex collega’s in spe delen……… helaas kwam ik daarmee niet door de beveiliging heen!!! Toen mijn anderhalve kilo stuk Goudse Kaas, die ik hier als identiteitsbewijs altijd bij mij draag, maar in kleine stukjes gesneden……We blijven toch kaaskoppen hier!! (ben de afgelopen zomerweken trouwens dodogegooid met grappen en opmerkingen over de Nederlanders met hun Wohnwagen (caravan)!! En ik moet eerlijk zeggen….de meeste begrijpen ook echt niet hoe ze hier op de autobahn moeten rijden……zelfs ik heb me af en toe geergerd!!)

En…..,wat eigenlijk een veel mooier verhaal is!!,Afgelopen woensdag stond Stijg op het concert van U2!!!!!!!! Echt een super show!! Ongelooflijk…… 70.000 mensen!!!! In het olympische stadion overigens!!! Toen ik daar stond heb ik het eerst nog ff op mijn in laten werken dat WIJ daar Europees kampioen zijn geworden, vervolgens heel subtiel Patrick nog ff gevraagd wat er in 1988 ook al weer gebeurde in dit stadion…..Heerlijk!! Vervolgens vroeg hij hoe vaak wij al WM meister zijn geworden…..

Concert was dus echt super! Het regende in het begin pijpenstelen maar dat interesseerde helemaal niemand!! Heb echt een fantastisch concert gezien!! De kaarten waren al heel lang uitverkocht en de prijzen op E-bay begonnen vanaf 120 euro en dat voor zitplaatsen. (na Froger wil ik nooit!! meer zitten tijdens een concert!!. Einde van de middag Patrick gebeld en besloten om op goed geluk heen te gaan……….en wat voor een geluk!! Onderweg iedereen aangesproken voor kaarten maar iedereen verkocht of zitplaatsen of slechts 1 kaart……..maar toen…..10 meter voor de poorten sprak een kerel ons aan. Of we 2 kaarten voor het „Innenraum“ wilde kopen……..!! Allebei de man 90 eurootjes gegeven en we waren binnen!!!

Vrienden van Patrick waren die middag al in het stadion!! Waren `s ochtends vroeg al uit het Noorden van Duitsland vetrokken (waar hij vandaan komt) en hadden bij het stadion blauwe armbandjes bemachtigt!! Met rode bandjes sta je echt voor het podium en blauw….juist….net er achter!! Die gasten hadden 1 bandje over en via een doordacht en gluiperig plan konden Patrick en ik allebij gebruik maken van dit bandje en stonden dus, 1 uur nadat we het kaartje hadden gekocht, ongeveer 30/40 meter van het podium!!!!!!! En het was echt in 1 woord fantastisch!!! Voor meer informatie kunt u terecht bij Mr. R. Groot, die ik in al mijn goedheid ook heb laten genieten van het concert….. (Krijg nog 20 euro van je, excl. telefoonkosten)!

Nu zit ik toch al weer een kwartiertje te tikken en ik moet nog wat afronden vandaag, dus ik ga nu aufhören!!Leave a Comment