rss search

ff kort want ik moet poepen!

line

Dag familie, vriendjes, vriendinnetjes en Floris! Ik noem Floris ff apart omdat hij mij er op attendeerde dat het weer de hoogste tijd werd voor een nieuw berichtje uit Bayern….en aangezien ik altijd gehoor geef aan de verzoekjes van Flo, zit ik nu achter de pc! 

Ik heb gelijk maar een paar foto’s geplaatst. Niet bijster bijzonder nog…maar ik beloof dat ik mijn camera de komende weken wat vaker mee zal nemen zodat er ook levende mensen op komen te staan..

Eieren zoeken in Dachau
Goed, wat kan ik allemaal vertellen. De afgelopen twee weken heb ik al wat meer van München en omgeving zien! Tijdens het paasweekend ben ik naar Dachau geweest, eieren zoeken in het concentratiekamp…
Was overigens erg indrukwekkend, het is echt een enorm kamp.. en je krijgt daar echt een akelig goed beeld van hoe het daar tijdens de oorlog is geweest..met name de gaskamer… Daarom is het ook een beetje vreemd om te zien hoe iedereen met zijn camera’s rondloopt. Op de een of andere manier lijkt dat een beetje ongepast..maar goed, volgende keer neem ik m ook mee, heb nl. lang niet alles kunnen zien….
Verder was het paasweekend dus erg saai, collega’s waar ik veel mee optrek waren naar huis (buiten München) net als mijn Phat, mijn kamergenoot…

Het afgelopen weekend was daarentegen prima!! Het weer was echt schitterend (zonnetje, bijna 20 graden!!). Op zaterdag ben ik richting het zuiden van München gegaan en een voetbalwedstrijd van Patrick, mijn collega gekeken..daarna, onder het genot van een halve liter, der erste Manschaft van SV Pullach bekeken. Vervolgens bij Patrick thuis samen met een teamgenoot Duits voetbal gekeken (ik had gedronken…) en lekker doorgetankt.. Uiteindelijk zijn we met z’n vijven (incl. Patricks vriendin en een andere vriendin) de stad in gegaan….naar een supergezellige cocktailbar!! De Mac voor het slapen gaan, was hard nodig…De zondag stond dan ook volledig in het teken van herstel..

Fussball
Deze week (eindelijk!) ook voor het eerst wezen trainen… Was vrij pittig, want Patrick speelt in het 1e en er wordt op een aardig niveau gevoetbald… Maar het was wel weer erg lekker!! Viel me trouwens op dat er helemaal niet gezeikt wordt op elkaar, iedereen is vrij gedisciplineerd…Misschien komt dat omdat Duitsers geen mening hebben ( en als ze er 1 hebben, is t vaak gelijk zo extreem…) of misschien gewoon omdat ik SVW’27 gewend bent waar de gemiddelde spelersraad uit 11 man +wissels bestaat..

Verder…op mijn werk begint het ook drukker te worden. Krijg nu wat projecten toegeschoven en heb t steeds drukker! Daarnaast zal ik ook de werkzaamheden van Patrick overnemen (hij vetrekt eind mei). Dus ik hoef me niet vervelen.. Leuke bijkomstigheid op mijn afdeling is dat je ook auto’s moet bestellen, ophalen, en wegbrengen voor transport naar de landen van onze regio. Deze worden daar gebruikt voor events en road shows.. Vrijdag in een BMW 6Serie cabrio gereden……!! Ook de 7Serie, 5Serie en de Mini rijden lekker, kan ik melden…

Met mijn duits heb ik echt totaal geen problemen. Iedereen praat met me alsof ik duits ben en hoef er ook steeds minder bij na te denken. Wel is het schakelen tussen Engels, Duits en Nederlans (denken) af en toe een beetje lastig… Vanochtend vroeg ik me af wat Öster (Easter) ook al weer was in t Nederlands…

Goed…ik hou er weer mee op. Ik wil er geen al te lang verhaal van maken want ik geloof dat Floris daar problemen mee heeft!! Ga ff wat eten maken en straks de stad in met Erik (mijn half Amerikaans en Duitse collega)… Zodra ik weer wat leuks te melden heb, horen jullie weer van me!!

Schönes Wochenende und bis später..

CiaoLeave a Comment