rss search

Baby aan Boord

line

Baby aan BoordLaatst zat ik in de auto. Muziekje aan, voortkabbelend in een laffe file. Op zich niet heel spannend. En dat wordt het ook niet. Dus als je zit te wachten op een spannend verhaal, kan je beter nu stoppen en je heil ergens anders zoeken. Verder lezen mag ook, maar ga dan niet vervolgens in de comments roepen dat je het een saai verhaal vond; “ niet echt spannend.” Ik heb je gewaarschuwd…..

Goed, ik zat in de auto dus. In de file nog wel. In zo’n file heb ik altijd de neiging om (1) op hele mooie auto’s te gaan letten en (2) hele mooi vrouwen. Tot mijn spijt moet ik elke keer weer concluderen dat de eerste altijd sterker vertegenwoordigd is.

Ik zat dus lekker nonchalant in mijn auto, raam open, muziek aan en observeerde alles wat er om mijn heen gebeurde. Heerlijk.

En opeens was hij daar, vlak voor mij…..een renault megane station. Niet één van de mooiste auto’s, maar dat was eigenlijk niet wat mij opviel. Er zat namelijk een klein geel bordje op de achterruit… een waarschuwingsbord. Vastgeplakt met zuignapjes. Vrij bijzonder in een auto. Ik was verbaasd. Waarvoor werd ik gewaarschuwd?

Voor een gevaarlijke overgang, een wakende doberman, een zee vol met dodelijke box jellyfish of een weg waar je niet mag inrijden verwacht ik zo’n bord. Maar hier?

De boodschap is meestal ook vrij duidelijk. “Verboden in te rijden”, “Gevaarlijk om te zwemmen”, “Hier waak ik en als je durft door te lopen val ik je aan omdat mijn baasje ADO Den Haag suppporter is en mij dit zo heeft geleerd.” Met andere woorden. Ik weet wat ik moet doen en vooral niet moet doen.

Maar op dit bordje stond………………. ”Baby aan boord.”

Ja en dan? Wat moet ik precies met die informatie? Wordt ik aangevallen door die baby als ik rechts inhaal? Krijg ik een boete van 150 euro als ik toeter tijdens zijn middagslaapje? Kotst ie zijn babymelk uit het raam en moet ik hier rekening mee houden? Kunnen de luchten uit zijn volle pamper mij bedwelmen als ik te dichtbij kom, met alle gevolgen van dien? Ik probeerde het te begrijpen toen ik achter de auto reed. Maar het lukte niet.

De weg werd ondertussen driebaans. De file loste, ik kon inhalen en even naar binnen kijken. De baby kon ik niet zien zitten. De vader voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Zo uit debiteuren crediteuren gestapt, 2 handen aan het stuur op 10 voor 12 en neus tegen de voorruit. Dit verklaarde al een hoop

Al verder rijdende dacht ik na over de bordje. Langzaam besefte ik dat het niet alleen onzinnig is maar eigenlijk een regelrechte bedreiging voor onze samenleving. Een symbool voor het grote gebrek aan eigen verantwoordelijkheid.

Ik zie het al voor me. Krijg ik straks een kind, vraag ik de rest van weggebruikers of ze wel even voorzichtig willen zijn. Ik heb namelijk een kind in mijn auto……

“Alle bordjes verbieden”, dacht ik, in al mijn kortzichtige enthousiasme en frustratie. Maar nee, besefte ik 3 kilometer later. Daar los ik het probleem niet mee op. Met het bordje is namelijk helemaal niets mis.

Het hangt gewoon helemaal verkeerd. Een “gevaarlijk water” bord, zet je toch ook niet 200 meter uit de kust.

“Baby aan boord” hoort op de voorruit. Vol in het gezichtsveld van de bestuurder!Leave a Comment