rss search

2012. De ondergang

line

2012. De ondergang2011. Het gaat snel zo een jaar. De laatste dagen zijn altijd een moment van bezinning. Even beseffen wat er allemaal is gebeurd. Mooie dingen, minder mooie dingen. Spannend en minder spannend. Treurig en minder treurig. Je kan er een boek over schrijven.

Ga ik niet doen. Niet nu in ieder geval. Maar één ding heeft toch wel mijn aandacht getrokken. De kersteditie van de Playboy. De Playboy ja. Kan niet zeggen dat ik trouwe fan ben. Alles behalve. Maar de Playboy heeft toch altijd wel iets magisch. Je bent toch een man. Geef honderd man een stuk papier, een stift en het woord Playboy op een klein kartonnen kaartje en vraag hun de eerste associaties te tekenen. Geloof me. Die tekeningen zullen weinig van elkaar verschillen. Maar één ding staat vast.

Die tekeningen lijken niet op Stacey Rookhuizen!

Laat staan Amanda Krabbé. Of fokking Britt. Om over vrouwtje theelepel Patricia Paay maar niet te spreken. Die is zestig. ZESTIG! Als je die uitvouwposter opentrok, rook het gewoon naar Chanel no. 5.

Treurig. Heel treurig.

Playboy verliest terrein. Samen met de geloofwaardigheid. En hard ook. De magie is weg. Playboy staat voor heerlijke vrouwen. Playboy vrouwen.  Niet voor 3e rangs SBS-achtige showbizz types of bijdehante muziekgoeroes die hun ‘uitverkiezing’ hebben te danken aan de afzeggingen van de echte heerlijke vrouwen, hun onafgebroken optreden in de ontelbare showbizz- of andersoortige tv-programma’s maar vooral de ongekende mogelijkheden van Photoshop.

Treurig. Heel treurig.

2012 staat voor de deur. Het jaar van de ondergang volgens de oude Maya’s. Niet van de wereld. Maar van de Playboy.Leave a Comment